Over Natal

Verloskundigenpraktijk Natal biedt hoogwaardige, professionele zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Daarnaast voelen we ons ook persoonlijk bij je betrokken. Onze verloskundigen houden altijd rekening met je wensen en met die van je partner. Het is en blijft jouw zwangerschap en het is en blijft ook jouw bevalling. Mits het medisch verantwoord is, mag jij dus bepalen wat je wel en niet wilt.

Onze diensten Onze extra diensten

Ervaring en deskundigheid

Iedere verloskundige van Natal heeft veel ervaring en is uiterst deskundig. Maar we blijven wel zoeken naar vernieuwing.

Onze verloskundigen volgen daarom regelmatig een cursus of opleiding. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En op die manier kunnen wij ook de beste en modernste verloskundigenzorg blijven leveren.

Als praktijk zijn wij vooruitstrevend en constant bezig met kwaliteitsverbetering. We staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de verloskundigenberoepsgroep KNOV.
Daarnaast zijn wij in het bezit van het borstvoedings-certificaat van de stichting Zorg voor Borstvoeding.

Kortom: bij ons ben je in goede handen.
Wij leveren verloskundigenzorg in de dorpen Gemert, Bakel, Milheeze, De Rips, Elsendorp, Handel en Aarle-Rixtel.

Locaties

Bij Natal

ben je in goede handen!

Ons Team

Als praktijk zijn wij vooruitstrevend en altijd op zoek naar de beste verloskundige zorg.’

Bij verloskundigenpraktijk Natal werken vijf ervaren verloskundigen en twee praktijkassistentes.

Onze verloskundigen

Dorien Sauvé

“Ik vind het een mooie uitdaging om onze zorg zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften van de zwangere vrouw en haar partner. Het is jullie moment. Verder  heb ik als aandachtsgebied anticonceptie.”

meer over Dorien

Mariëlle vd Broek

“In mijn beroep heb ik verschillende speciale aandachtsgebieden zoals echoscopie en lactatiekunde (ondersteuning bij borstvoeding). Ook geef ik voorlichtingsavonden over de bevalling.”

meer over Mariëlle

Pauline Pennings

“Mijn streven is erop gericht om iedereen op een zo aangenaam mogelijk manier te begeleiden gedurende de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.”

meer over Pauline

De waarneemster

Als praktijk zijn wij vooruitstrevend en altijd op zoek naar de beste verloskundigenzorg. Bij ons ben je in goede handen

Laura Sijmons

De assistentes

Ook bij ons ben je in goede handen

Ingrid van de Weijer, assistente
Maria Biemans, assistente

Spreekuurlocaties

Wij hebben zes spreekuurlocaties in Gemert, Bakel, Aarle-Rixtel, Elsendorp, De Rips en De Mortel.

De adressen vind je hier

Spreekuurlocaties

ochtend- en avondspreekuur

controle aan huis is ook mogelijk

Samenwerking JIJWIJ

Als jij en je partner een kind verwachten, breekt een bijzondere tijd aan.

Een tijd van voorbereiding en een tijd van verandering. Niet alleen je lichaam past zich aan zodat de baby optimaal kan groeien. Ook jullie leven en emoties veranderen. Al vanaf dat hele prille begin voel je een grote verantwoordelijkheid. JIJ wilt hoe dan ook het beste voor je kind. En dat willen WIJ ook.

JIJ staat centraal

In JIJWIJ werken alle geboortezorgverleners in de Peelregio samen: verloskundigen, gynaecologen, de kraamzorg, maar ook anesthesiologen, echoscopisten en kinderartsen.

WIJ stemmen onze zorg nauwkeurig af op jouw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en wensen. Bevallen kan thuis of in het ziekenhuis. Bij JIJWIJ sta JIJ centraal.

JIJ houdt de regie

Hoewel de verloskundige begeleiding meestal dicht bij huis plaatsvindt, loopt het soms anders en is ziekenhuiszorg nodig.

In ons teamoverleg bespreken WIJ iedere aanstaande moeder en wisselen we medische gegevens uit. Doordat zo ook de gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen in het ziekenhuis goed op de hoogte zijn, kunnen we bij risico’s, complicaties of acute situaties snel schakelen. Bovendien werken we allemaal op dezelfde manier. Dat geeft duidelijkheid en rust; JIJ houdt de regie. Al vanaf dat hele prille begin, voel je een grote verantwoordelijkheid. JIJ wilt hoe dan ook het beste voor je kind. En dat willen WIJ ook.

WIJ bieden de beste en veiligste geboortezorg

JIJWIJ is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

We weten dat het voor de binding tussen ouders en kind belangrijk is dat ze direct na de geboorte bij elkaar zijn. Oók als je kind in de couveuse moet liggen. In dat kader zijn we nu hard bezig couveusesuites te realiseren. Kortom: WIJ bieden jou de beste en veiligste begeleiding voor, tijdens en vlak na je zwangerschap. JIJWIJ, samen in geboortezorg.

Opleiding tot verloskundige

Het kan zijn dat je tijdens een spreekuur, bij de bevalling of in het kraambed een verloskundige in opleiding (stagiaire) ontmoet.

De eindverantwoordelijkheid ligt te allen tijde bij de verloskundigen van Natal.

Ook bij de bevalling is altijd de dienstdoende verloskundige aanwezig. Heb je bezwaar tegen de aanwezigheid van een stagiaire? Meld dit dan bij je verloskundige.

Klachten

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij ons. Want zwanger zijn is al spannend genoeg.

Daarom doen we er alles aan om jou en je partner tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met ons en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

Klacht indienen