Begeleiding bij borstvoeding

Natal wil de gezondheid van moeder en kind bevorderen met behulp van de belangrijke voordelen van moedermelk.

Marielle van den Broek is Lactatiekundige in onze praktijk.

Prenataal consult
Het prenataal consult is voor alle (aanstaande) moeders die borstvoeding willen geven en goed voorbereid willen zijn. Maar ook voor moeders die een slechte ervaring hebben gehad met het geven van borstvoeding, een borstoperatie hebben gehad of om andere redenen verwachten dat het geven van borstvoeding misschien niet vanzelf zal gaan. Tijdens een prenataal consult van een uur op de praktijk worden al je persoonlijke vragen beantwoord, krijg je voorlichting en volgt eventueel onderzoek van je borsten. Na afloop ontvang je zo nodig een persoonlijk borstvoedingsplan.

In de kraamperiode kan een consult aan huis ingepland worden bij borstvoedingsproblemen.

Kosten € 75,00 per consult in de zwangerschap. Informeer bij je zorgverzekering of je het vergoed krijgt. De lactatiekundige wordt in veel gevallen uit het aanvullende pakket vergoed, De lactatiekundige van Natal is IBCLC gecertificeerd en lid van de beroepsvereniging NVL.

Verhuur van borstkolf

Het kan zijn dat je in de kraamperiode een borstkolf nodig hebt.

Via Natal is het mogelijk om een Medela Symfonie kolf te huren. Wij hebben de allernieuwste kolf in de praktijk.

Symphony PLUS – de nieuwe kolfstandaard
Het Symphony PLUS programma bestaat uit twee verschillende kolfprogramma’s:

Het INITIATE kolfprogramma ondersteunt moeders die afhankelijk zijn van een borstkolf om de melkproductie met succes op te starten.

Het MAINTAIN-programma is bedoeld om de melkproductie, nadat de deze op gang is gekomen, verder op te bouwen en in stand te houden.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte) van de huur van de borstkolf.