Kinderwens

Als je zwanger wilt worden, kun je ervoor zorgen dat je kind een gezonde start krijgt.

Als je gezond leeft vergroot je de kans op een zwangerschap. Ook leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind. Bij verloskundigenpraktijk Natal kun je al terecht vóór je zwanger bent.

Wil je graag zwanger worden, maar zit je vol vragen?
Of wil je je gewoon zo goed mogelijk voorbereiden op een eventuele zwangerschap? Bel ons dan voor een afspraak op 0492-367703.

Contact opnemen

Kinderwensspreekuur

Verloskundigenpraktijk Natal biedt een kinderwensspreekuur voor alle vrouwen en stellen met een kinderwens.

We bespreken jullie leefstijl, medicijngebruik, eventuele ziektes, familiaire aandoeningen en het slikken van foliumzuur. Zo brengen we de persoonlijke risico’s in kaart. Want; hoe gezonder je aan een zwangerschap begint, hoe groter de kans op een gezonde baby. Natuurlijk kun je ook al je vragen over vruchtbaarheid, zwanger worden en zwanger zijn aan ons kwijt.

Voorbereiden op het spreekuur

Wij geven je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig. Denk daarom vast na over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die in je familie voorkomen. Een handige hulp is de website van Zwangerwijzer. Vul de vragenlijst in op deze website en neem een printje hiervan mee naar je verloskundige (of mail deze vooraf aan je afspraak naar je verloskundige).

Onderwerpen die besproken kunnen worden tijdens het kinderwensspreekuur zijn:

  • het slikken van foliumzuur
  • gevarieerd en gezond eten
  • medicijngebruik
  • aandoeningen, ziektes of andere risicofactoren in de familie
  • schadelijke gevolgen van het gebruik van drank en sigaretten
  • je levensstijl
  • sporten
  • werk
  • vruchtbaarheid
  • organisatie rondom zwangerschap en ouderschap

 

Spreekuurlocaties

Risicofactor

Als je gezondheidsproblemen hebt, is het verstandig om je zwangerschapswens te bespreken met je specialist of huisarts.

Hij kan je meer inzicht geven in wat het voor jou betekent om zwanger te worden. Heeft je ziekte wel of geen invloed? Hoe zit het met medicatie? Wat zijn de eventuele risico’s? Hoe beperk je die? Soms is het nodig je medicatie of het behandelplan aan te passen. Je arts kan je ook verwijzen naar een gynaecoloog.

Stelt de verloskundige tijdens het spreekuur een risicofactor vast, dan word je zo nodig verwezen naar je huisarts, een gynaecoloog of een andere specialist.

Meer informatie? Bel gerust naar verloskundigenpraktijk Natal, 0492-367703. Of kijk op ZwangerWijzer en Strakszwangerworden.nl.

Kinderwens?

begin met een gezonde levensstijl

Gezonde levensstijl

Wanneer jij en je partner al vóór de zwangerschap een gezonde levensstijl aannemen, geef je je kindje de beste kans op een goede start.

En dat niet alleen; je geeft jezelf ook de beste kans op een voorspoedige zwangerschap. Wil je dus zwanger worden? Eet en leef dan gezond.
Kijk ook op: voedingscentrum.

Kinderwens: begin met een gezonde levensstijl

Uit onderzoek blijkt dat roken, alcoholgebruik, slecht eten en overgewicht een nadelige invloed hebben op de vruchtbaarheid, de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Het gebruik van foliumzuur heeft juist een

zeer positief effect. Door zelf gezond te leven kun je als toekomstige ouders dus een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van je kind. Het liefst een half jaar voor de bevruchting. Bepaalde stoffen kunnen namelijk al vóór de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je kind. Ook de allereerste periode als je net zwanger bent en je het zelfs nog niet weet, is een belangrijke periode voor de gezondheid van je kind. In de eerste weken van de zwangerschap ontwikkelt een baby zich razendsnel. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap gezond te leven.