Consult in de zwangerschap

Plan in de zwangerschap een afspraak met Lactatiekundige Mariëlle van den Broek om een borstvoedingsplan op te stellen.

Voor een goede start van borstvoeding biedt een borstvoedingsplan uitkomst. In het plan kun je precies aangeven wat je wenst t.a.v. borstvoeding direct na de bevalling en in de kraamweek.

Het borstvoedingsplan is voor jou en evt. jouw partner, het is goed om in de zwangerschap alvast na te denken over de start van borstvoeding. Het plan wordt ook opgenomen in jouw verloskundig dossier zodat alle hulpverleners op de hoogte zijn van jouw wensen rondom borstvoeding. Het is handig om eerst de cursus “Borstvoeding een goede start” te bezoeken en daarna een consult te plannen met de Lactatiekundige van Natal Lacta. De kosten van dit consult zijn € 75,00

cursus borstvoeding

Consult aan huis

Loopt het niet zoals je verwacht of gehoopt had, dan kan de lactatiekundige natuurlijk tijdens je kraamperiode naar je toe komen voor hulp en advies. Zo kunnen in een vroeg stadium problemen voorkomen worden en is de kans op een succesvolle borstvoedingsperiode groter.

De kosten voor een consult aan huis in de kraamperiode zijn € 100,00.

Facturatie en kosten

De lactatiekundige wordt in veel gevallen uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering vergoed.

Het is over het algemeen verstandig om de polis of zorgzoeker van de zorgverzekeraar te raadplegen om te kijken of vergoeding kan plaatsvinden.
De lactatiekundige van Natal is IBCLC gecertificeerd en lid van de beroepsvereniging, de NVL Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.